Beste klanten, Sinds woensdag 1 januari 2020 hebben we definitief onze deuren gesloten wegens pensioen. Na bijna 45 jaar actief te zijn geweest in onze bloemenzaak, willen we jullie bedanken voor het jarenlange vertrouwen! De contact en informatie gegevens zichtbaar op onze website zijn dus helaas niet meer actief.

Al meer dan 40 jaar zijn we er voor u!

In 1975 nam Guido Donck bloemenzaak Mimosa in de Nieuwstraat 12 te Geraardsbergen over. De zaak ging nog even verder onder dezelfde naam, maar al snel ging er een naamsverandering door, toen Guido in 1977 met Jess huwde en ze samen met hem in de zaak stapte.

1975 - 1989

In 1989 begon de bouw van een nieuwe vestiging op de Astridlaan te Geraardsbergen. Hiermee kreeg de zaak er een grote serre voor binnenplanten en een patio voor buitenplanten bij. In maart 1990 was het dan zo ver, de opening van de nieuwe winkel was een feit.

1989 - heden

Op 13 september 2009 organiseerde Guido Donck samen met de Rotary Club Geraardsbergen en Fleurop Interflora een Bloemschikdemonstratie in het Koetsenhuis te Geraardsbergen. Dit was een groot succes en waarbij de opbrengst hiervan in eerste plaats werd geschonken tegen de bestrijding van polio en andere goede doelen.

Guido nodigde voor dit evenement bekende Vlaamse topbloembinders uit.


In 2010 werd Guido door de Chinese Floral Art Foundation te Taipei (Taiwan) uitgenodigd om een bezoek te brengen aan hun organisatie en werkplaats. Samen werden er Europese en Aziatische idee├źn over bloemschikken uitgewisseld. In de Aziatische cultuur is bloemschikken vooral een kunstvorm en heeft het geheel van het bloemstuk en de bloemen en takken waarmee het opgebouwd is, een bepaalde betekenis. Als afscheidscadeau kreeg Guido een prachtig boek over Chinees bloemschikken.

Tot op heden is Donck Florist nog steeds tot uw dienst met een ruime keuze aan bloemen en planten. Boeketten en bloemstukken worden steeds vers opgemaakt terwijl u wacht.

“Al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in bloemen en planten!”